Definitiva skyddstullar för elcyklar gäller de kommande fem åren

Datum:
22 januari 2019 21:21

De preliminära antidumpningstullarna som EU infördes i somras blev i förrgår definitiva. Skyddstullarna gäller elcyklar som importeras från Kina och kommer att innebära tullavgifter mellan 10,3-70,7 procent. Samtidigt införs utjämningstullar på 3,9-17,2 procent, dessa gäller dock inte retroaktivt.

Under sommaren införde EU preliminära tullar på mellan 28,1-83,6 procent, HappyEride skrev om det här. Antidumpningstullar införs då producenter dumpar exportpriserna dvs säljer varan billigare än på den egna marknaden. Utjämningstullar införs då staten subventionerar produktion av en viss vara.

Skyddsullarna är nu justerade och blev den 19 januari definitiva. Det nya beslutet innebär att de sammanlagda tullarna inkluderat utjämningstullar, kommer att hamna från 24,8 procent och upp till 85,3 procent. De beslutade skyddstullarna står fast de kommande fem åren men kan därefter omprövas på nytt.

Beslut om definitiva antidumpningstullar

Beslut om definitiva utjämningstullar

Senaste Kommentarer

Inga kommentarar

KÖP & SÄLJ

Använd Happyrides Köp & Sälj som är Sveriges största dedikerade cykelmarknad. Några populära avdelningar är:
Mountainbike säljes
Racercykel & Landsvägscykel säljes
Elcykel säljes
Det är gratis att annonsera.