Nya medel till elfordonsbidraget presenteras i budgetpropositionen

Datum:
20 november 2018 22:58

Den 15 november presenterades budgetpropositionen för 2019. Budgetproposition är den nuvarande övergångsregeringens förslag till statsbudget för kommande budgetår. Den innehåller bland annat finansplan, nationalbudget, anslag till olika ändamål och även förslag till inkomst- och utgiftsramar.

Det har varit ovisst om elfordonsbidraget skulle få en plats i budgetpropositionen med tanke på det rådande politiska läget. Men till mångas glädje kan vi hitta elfordonsbidraget under utgiftsområde 20 allmän miljö och naturvård.  Regeringen föreslår att 350 000 000 kronor anvisas under anslaget 1:19 Elfordonspremie för 2019. För 2020 beräknas anslaget till 350 000 000 kronor. Anslaget får användas för utgifter för elfordonspremien. Anslaget får även användas för de administrativa utgifter som elfordonspremien medför för myndigheter.

Detta blir dock endast aktuellt om övergångsregeringens presenterade budget godkänns, det är nämligen den sittande regeringen som bestämmer. Vi kan med andra ord enbart vänta och se om det blir mer anslag till den populära elfordonspremien.

Senaste Kommentarer

diplidupli 2018-12-15 07:35

Hej!

Här ni hört något om nästa års budget? Kommer vi att få elcykelbidrag? Många hemsidor säger att det går att köpa och få bidraget om man skickar in dokumentetation.

Tack!

L.

Tompot 2018-12-15 08:29

Budgeten som röstades igenom innehåller inte pengar till elfordonspremie. Hemsidorna är nog inte uppdaterade.
M & KD var allra mest högljudda i kritiken mot elfordonspremien och det är inte oväntat att de slopade den i sin budget.

KÖP & SÄLJ

Använd Happyrides Köp & Sälj som är Sveriges största dedikerade cykelmarknad. Några populära avdelningar är:
Mountainbike säljes
Racercykel & Landsvägscykel säljes
Elcykel säljes
Det är gratis att annonsera.