Dags att söka elcykelbidrag innan pengarna tar slut

Datum:
10 juli 2018 08:56

Färska siffror visar att 39,3 procent återstår av årets pott på 341 miljoner kronor. Hitintills har 207 miljoner kronor betalats ut dvs 60,7 procent och därmed kvarstår 134 miljoner kronor.

Utbetalningarna har skett retroaktivt för köp gjorda efter den 20 september 2017 vilket skulle innebära att summan för utbetalningar hamnar på ca 23 miljoner per månad om den förbrukade summa divideras med 9 månader. Om denna siffra håller i sig skulle resterande del av potten räcka ca 5,8 månader till. Samtidigt vet vi inte hur många ansökningar som just nu handläggs och det är heller inte omöjligt att försäljningen av fordon kopplade till elfordonsbidraget som premien egentligen heter, ökar under sommarperioden.

Utbetalningar sker så länge det finns pengar kvar, när pengarna tar slut måste Naturvårdsverket invänta nytt budgetbeslut från regeringen innan nya ansökningar kan godkännas. Troligtvis blir det inga fler beslut före höstens riksdagsval och det är den sittande regeringen som fattar beslut om fortsatta utbetalningar. Med andra ord kan det bli ändringar vid ett maktskifte.

Här kan du läsa hur du ansöker om premien.

För de som vill läsa mer om statistik kopplat till elfordonsbidraget, kan göra det här.

Senaste Kommentarer

Meistro 2018-07-12 05:13

Och det är tyvärr 0% att rödgröna vinner, och cykelbidraget är det första som försvinner efter valet.

KÖP & SÄLJ

Använd Happyrides Köp & Sälj som är Sveriges största dedikerade cykelmarknad. Några populära avdelningar är:
Mountainbike säljes
Racercykel & Landsvägscykel säljes
Elcykel säljes
Det är gratis att annonsera.