Orsa Grönklitt lanserar led för eMTB

Datum:
27 juni 2018 13:07

Cykelprodukten i Orsa Grönklitt har vuxit för varje år med nya leder, fräschare uthyrningscyklar och mer generösa öppettider. Inför kommande säsong tar vi ytterligare ett steg med en led anpassad för just el-MTB. Det finns givetvis nya el-MTB cyklar att hyra på Längdcentrum. El-MTB-leden är den första i sitt slag inom Biking Dalarna, där Orsa Grönklitt är en av 16 cykeldestinationer.

Under flera års tid har Orsa Grönklitt jobbat aktivt med att förbättra utbudet av cykling på och omkring anläggningen. Flera nya leder har byggts de senaste åren, där fjolårets Timmerholsrundan varit den mest populära bland de cyklister som kräver en mer avancerad led.

Inför kommande säsong lanseras ett flertal nyheter bland lederna. Nybodsturen är en ny längre utmaning för de vana cyklisterna, medan Bärras cykelled blir platsen de yngre cyklisterna. Många av de äldre lederna har rustats upp med längre spänger och nya sträckningar för att erbjuda roligare cykling.

Men den riktigt häftiga nyheten för i år är el-MTB. Både på Längdcentrum där Swix el-MTB cyklar kommer finnas för uthyrning, men allra främst i backarna kommer el-MTB att märkas. Det är den tidigare slalomleden som nu uppgraderas till en el-MTB led, med tuffare uppförsbackar och häftigare utförslöpor. Som namnet avslöjar går leden runt i alpinbackarna på både norr och södersidan. Tack vara el-MTB cyklarna som både har hjälpmotor och dämpning på både fram och bakhjul blir det en riktigt rolig upplevelse även för den som inte är avancerad cyklist.

–Våra el-MTB från Swix kommer med ett kraftigt Shimano-batteri som klarar upp till fem mil cykling. El-assisteringen gör att fler personer kan få uppleva känslan av fart och närhet till naturen på ett helt nytt sätt. Du behöver inte vara elitcyklist för att klara av den nya leden uppför slalombacken, det är en helt unik känsla, säger Marcus Laggar från Längdcentrum som hyr ut cyklarna.

Mountainbikelederna är en del av den breda sommarprodukten som Orsa Grönklitt erbjuder.
Inför sommarsäsongen som stundar så har aktivitetsprogrammet utökats ytterligare med bland annat vildmarksskolan och möjligheten att åka 4-stolsliften upp till Toppstugan.

KÖP & SÄLJ

Använd Happyrides Köp & Sälj som är Sveriges största dedikerade cykelmarknad. Några populära avdelningar är:
Mountainbike säljes
Racercykel & Landsvägscykel säljes
Elcykel säljes
Det är gratis att annonsera.