DHL levererar paket med elcykel i Malmö

Datum:
30 maj 2018 15:19

De två elcyklarna som nu börjat leverera mindre paket och dokument i Malmö

DHL Express fortsätter att leverera mindre paket och dokument via elcyklar och lanserar nu detta innovativa, effektiva och miljövänliga leveranssätt till adresser i Malmös innerstad. Elcyklarna levererar ett 70-tal försändelser per cykel per dag.

DHL Express, världens ledande leverantör av internationella expressleveranser, börjar nu leverera mindre paket och dokument via elcyklar i Malmös innerstad. Cykeln som används i Malmö är en DHL Cubicycle, en fyrhjulig cykel som har en transportbox med en kapacitet på 150 kg placerad på den. I ett första skede är det 2 stycken cyklar som levererar ett 70-tal försändelser var per dag i Malmös innerstad. Sedan tidigare levererar DHL Express paket och dokument via 4 stycken elcyklar i Stockholm.

– I höstas lanserade vi leveranser via elcyklar i Stockholm, en lansering som blivit väldigt uppskattad och där vi har fått en otrolig respons både inom företaget och från allmänheten, säger Ted Söderholm, vd på DHL Express i Sverige. Vi väljer nu att utöka detta flexibla och, i vissa fall, snabbare leveranssätt till Malmö, där cykelkurirerna levererar mindre paket och dokument i områden där framkomligheten ibland kan vara besvärlig för kurirbilar på grund av bland annat rusningstrafik.

Elcyklarna utgår från DHL Express terminal i Bulltofta och når Malmös innerstad på endast 15 minuter.

DHL Express planerar att utöka antalet cyklar samt ser över möjligheten att starta upp detta i flera städer, såsom Göteborg.

Senaste Kommentarer

Inga kommentarar

KÖP & SÄLJ

Använd Happyrides Köp & Sälj som är Sveriges största dedikerade cykelmarknad. Några populära avdelningar är:
Mountainbike säljes
Racercykel & Landsvägscykel säljes
Elcykel säljes
Det är gratis att annonsera.