Forumregler

Forumet

Happys hjärta. Det är forumet och forumbesökarna som är HappyEride. Vi försöker hålla en trivsam nivå och lyckas rätt bra även om debatternas vågor kan gå höga ibland. Men det är klart, om man ska fetta fyrkantsaxeln eller inte innan man monterar vevpartiet ÄR en viktig fråga precis som så mycket annat! Det är definitivt inte bara mountainbikes som diskuteras utan allt mellan landsväg, liggcyklar, barnsadlar och cykelkärror är sånt som dyker upp då och då.

Medlemskap

Du måste vara medlem för att kunna posta på forumet och för att kunna lägga in och svara på annonser. Det finns dessutom andra fördelar med att registrera ett eget konto även om du bara läser – forumet håller reda på vilka inlägg du läst och inte, du kan prenumerera på nya inlägg i trådar, skapa händelser i kalendern och lägga in nya turtips och filmer. Dessutom går det att skicka privata meddelanden till alla andra medlemmar. Du kan skapa en egen användare här. Det är inte tillåtet att ha mer än en användare per person.

Regler på forumet

HappyEride är och skall förbli Sveriges trevligaste cykelforum. Sunt förnuft och vanligt hyfs gäller här liksom i vanliga livet.

HappyEride är ett forum med högt i tak, men det betyder inte att vi tillåter vad som helst. Bortsett från rena olagligheter är förbjudna så har vi dock ytterst få regler.

Lex Vardagsrum
Vårt forum brukar ofta jämföras med en hemmafest där vi har kul tillsammans. Intresset för cykel är det som binder oss samman men vi diskuterar också +ANNAT. På forumet förutsätts du visa samma respekt för andra människor som du hade gjort på en HappyEride, eller hemma i någons vardagsrum.

Vi modererar mycket sparsamt och tycker att vi som läser och skriver själva ska vara såpass mogna som människor att vi kan hålla en vettig nivå.

Personer som missköter sig
Tycker du någon skrivit något som är olämpligt? Börja med att påtala det för den som skrivit, det ska mycket till för att vi ska moderera så länge det inte är olagligheter, trakasserier eller sabotage det rör sig om.

Ibland finns det dock användare som tyvärr inte verkar veta hur man uppför sig i sociala sammanhang. Den sista utvägen för personer som inte begriper normala umgängesregler, dvs ständigt söker bråk och trakasserar andra är att stänga av personen permanent.

Att diskutera politik
Något som vi har märkt blir så infekterat att det förstör den goda stämningen är politiskt tjafs. Ingen hemmafest är kul när det blir vilt slagsmål i köket.

När en tråd spårat ut i politiskt tjafs märker våra moderatorer helt sonika tråden med [Politiskt tjafs], och låser den vid behov. Ni får ha vilka politiska åsikter ni vill, men om ni bråkar så mycket att ni förstör festen för övriga så åker ni ut på gatan.

Off-Topic
Off topic-postande är inte förbjudet så länge det inte tar överhanden. Inled ärenderaden med [OT] så kan de som vill hoppa över tråden.

Smygreklam
Något som inte ses med blida ögon är smygreklam av olika slag, var tydlig med vem du är när du representerar en kommersiell verksamhet och posta inget som kan uppfattas som reklam. Är du tveksam för var gränsen går så kolla med någon av moderatorerna nedan. Annars riskerar du ett stim ytterst upprörda användare och motsatt effekt än den du önskade dig!

Inget köp-och-sälj på forumet
Annonser av det slaget hör hemma på Köp & Sälj och inte i forumet. Punkt.

Versaler i rubriker
Använd inte versaler i rubriker. Happyiter gillar inte när man skriker åt dem.

Moderatorer på forumet

Läs först forumreglerna, och använd sedan i första hand rapporteraknappen som finns under varje inlägg om du tycker att något strider mot reglerna.

Moderatorer: Plush

KÖP & SÄLJ

Använd Happyrides Köp & Sälj som är Sveriges största dedikerade cykelmarknad. Några populära avdelningar är:
Mountainbike säljes
Racercykel & Landsvägscykel säljes
Elcykel säljes
Det är gratis att annonsera.