Imorgon är sista dagen du kan söka bidrag för elcykel

Datum:
17 oktober 2018 15:56

Så gott som hela potten på 425 miljoner kronor är utbetalda till över 91000 personer över hela landet. Enligt Tomas Hallqvist, enhetschef för miljöbidrag på Naturvårdsverket, blir morgondagen med stor sannolikhet den sista dagen att söka elfordonsbidrag sen är potten slut.

På Naturvårdsverket kan man också läsa att ansökan måste ha inkommit senast den 18/10 för att man ska vara garanterad en utbetalning. Någon tidsangivelse framgår inte på hemsidan men enligt DN så planerar man att sätta tidsfristen till 15.00. Tomas Hallqvist meddelar dock att det kan finnas möjligheter att få sin ansökan beviljad även på fredag, allt hänger på hur många ansökningar som inkommer under morgondagen.

Än så länge har det inte beviljats mer pengar till elfordonsbidraget. Detta görs i så fall i 2019 års budget. Ansökningar som inkommer efter stoppet får således vänta till ny budget är klar och lagras så länge i Naturvårdsverkets databas. Tilldelas inga nya medel så kommer Naturvårdsverket att avslå ansökan. Tomas Hallqvist uppmanar dock de som införskaffar elcyklar efter morgondagen, att spara sina kvitton i väntan på 2019 års budget.

KÖP & SÄLJ

Använd Happyrides Köp & Sälj som är Sveriges största dedikerade cykelmarknad. Några populära avdelningar är:
Mountainbike säljes
Racercykel & Landsvägscykel säljes
Elcykel säljes
Det är gratis att annonsera.