• Trögtrampad utan motor

  Av:
  Tarzan65
  Under första veckan av hejdlöst testande så råkade batteriet ta slut när jag var nån mil hemifrån. Minns hur nöjd jag var över att det gick lätt att cykla utan motor. Hade nämligen läst att vissa cyklar var väldigt tröga.

  Häromdan så testade jag igen att cykla utan motor. Nu var det som att trampa i tjock sirap. Någon som känner till detta? Är det något som går att smörja upp eller är det något större fel som gör att tramporna inte kan frikoppla ordentligt?

  För mig försvinner en del av frihetskänslan när cykeln plötsligt inte går att använda utan motor. Jag har drömt om långa touringsvängar med packning och risken är ju då stor att man någon gång missar att nå fram till ett elurtag. Då blir man ju stående som med en mc utan bensin. Inte bra!

  Min Giant har en Yamahamotor och kanske finns det någon här som har lite bättre koll på dom?
 • Re: Trögtrampad utan motor

  Av:
  Meistro
  När jag fick min cykel funkade inte yamahamotorn. Då kändes det lika lätt som en vanlig cykel ungefär, iallafall upp till 15km/h i lägre växlar.

  Allteftersom månaderna går blir man mer och mer "van" vid elassistansen och jag tror man upplever cykeln långt segare än vad den egentligen är med motorn off. Det är min tanke iaf.

  Men visst 25km/h + kan man nog glömma oavsett.

Tyvärr, bara registrerade användare får skriva inlägg i detta forum.

Klicka här för att logga in