• Kassetter

  Av:
  brikmange
  Kan man någonstans köpa endast den yttersta, eller de yttersta om de sitter ihop, dreven till 8-delade kassetter? Ja, eftersom det är dessa drev som slits mest på pendlingshojen.
 • Re: Kassetter

  Av:
  Plush
  Ja.. Förmodligen endast på nätet.. Dvs nån tysk butik eller så...
 • Re: Kassetter

  Av:
  dan'o
  Jag har bytt mitt yttersta på XXL. Finns kanske inte lösa i butik men en verkstad (oavsett företag) bör ju kunna skaka fram ett annars även om du vill byta själv. Om du inte hittar online.
 • Re: Kassetter

  Av:
  rois
  Till 8 delade kassetter är det troligen svårt att hitta enskilda drev. Det hade blivit nästan lika dyrt som att köpa en ny kassett. De brukar finnas till dyrare kassetter som är typ 10 - 12 delade. Prova att kika runt hos webb butiker. Ex Bikester och RoseBikes. Där kan du hitta 8-delade kassetter för 120 - 150 kronor.

  Hittade detta hos CRC, kan vara värt att undersöka närmare. https://www.chainreactioncycles.com, https://www.chainreactioncycles.com samt https://www.chainreactioncycles.com. Men jag tror inte att det är vad du söker.

  Det verkar som om e-cyklar sliter mer på kassett/drev än andra cyklar, så det dyker säkert upp speciallösningar.

  Ett alternativ är att byta till ett större vevparti/framklinga så att en större del av kassetten används, med mindre slitage som följd.
 • Re: Kassetter

  Av:
  brikmange
  Tack för tips! Ska byta till större framdrev, men kedjeskyddet är så otroligt dumt fastsatt, kedjeskyddet självt ger gott om plats för större drev, men fästet till skyddet begränsar. Så det måste bytas eller skarvas till på nåt sätt först...
  elcykel-evobike-sport-8-9.jpg
 • Re: Kassetter

  Av:
  Smogz
  Så gjorde jag, inte dumt alls, tills jag föll, drevet slog i backen och blev vinnt och därmed hoppade kedjan hela tiden. Så jag är tillbaka till mitt lilla. Men ska nog snart beställa ett större igen.

Tyvärr, bara registrerade användare får skriva inlägg i detta forum.

Klicka här för att logga in